top of page
port1 opc.png

MJazz

España

Edició Barcelona

Primer Mercat Iberoamericà d'indústries creatives vinculades al jazz

 

Després de la seva primera edició a Xile el 2022, arriba  a Barcelona el primer mercat de jazz per a la Indústria Musical Iberoamericana que durant les seves 3 jornades desenvolupa concerts, rondes de vinculació, tallers, conferències, trobades i showcases en els quals participen agents de la indústria, artistes nacionals i internacionals i públic en general.

 

MJAZZ és una plataforma de promoció, intercanvi i punt de trobada per realitzar acords i negocis entre els creadors locals i els programadors d'esdeveniments nacionals i internacionals, tot generant comunitat.

 

Objectius

 

Generar visibilitat a músics i actors del nínxol, així com organitzacions que treballen dins de la convergència de la cultura i els negocis, per establir un diàleg proactiu sobre el desenvolupament de la indústria musical d' aquest sector.

 

Potenciar la proposta artístic cultural, així com el turisme cultural local.

Millorar la competitivitat internacional per generar vincles efectius amb aliats i socis estratègics a nivell global.

 

A nivell global són gairebé inexistents les trobades de vinculació d' indústries creatives de Jazz. Amb l'objectiu de visibilitzar el treball dels artistes es convocarà creadors nacionals amb interès a presentar els seus projectes artístics enfront de programadors nacionals, internacionals i públic en general.

 

Incrementar l'accés i la participació cultural dels diferents agents creatius del sector musical nacional de la música jazz i altres músiques vinculades.

 

 

Donar suport a la difusió i exhibició de projectes artístics amb alt valor creatiu.

 

 

Programar contingut musical en format showcases als espais Palau Falguera i la Sala Iberia de Sant Feliu de Llobregat.

Sostenibilitat

 

En un esdeveniment d'aquest tipus conflueixen diferents actors: músics, operadors del sector, expositors i públic general.

Pretenem que aquesta aposta sigui una invitació per als operadors a transformar-se en agents de canvi en el seu propi territori, sent una invitació a la tasca per fer front a la crisi climàtica i mediambiental que vivim, deixant un missatge i un llegat positiu per a la comunitat.

 

 

En relació amb el mercat, postulem a disminuir l'impacte ambiental que aquest tipus d'esdeveniments genera, incorporant dins de tot el seu cicle de vida una gestió sostenible des de l'etapa de disseny, que permeti una disminució de la seva empremta i formar una comunitat educativa ambiental, vinculada al mercat iberoamericà de jazz.

 

El mesurament d'impacte ambiental i educatiu serà la nostra línia guia per a les edicions futures de MJazz en un procés progressiu de millora.

 

Objectius Sostenibilitat

 

L'esdeveniment postula en aquesta primera edició a

  • Disminuir l'impacte _ ex ante / ex dure / ex post

  • Educació i difusió ambiental _ ex

Mesurar quantitativament i qualitativament l'impacte per àrees (mercat de música, estands expositors, públic) _ ex post post

 

Un esdeveniment és sostenible quan ̈es dissenya, planifica i executa de manera que es minimitzin els impactes negatius sobre el medi ambient i es deixi un llegat positiu per a la comunitat amfitriona ̈ UNEP 2009 (United Nations Environment Programme)

 

 

bottom of page